Blog > Komentarze do wpisu

Młode ziemniaki z zielonym ogórkiem i bazyliowo-czosnkowym pesto

Młode ziemniaki z zielonym ogórkiem i bazyliowo-czosnkowym pesto

Składniki:

5-6 sztuk młodych średniej wielkości ziemniaków

pół zielonego ogórka ze skórką

duży ząbek czosnku

3 łyżki oliwy z oliwek

łyżka soku z cytryny

garść świeżej bazylii

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Ziemniaki dokładnie wyszorować, ugotować w całości, wystudzić i pokroić na kawałki lub w grubsze plastry. Ogórka umyć i pokroić w kosteczkę, rozsypać na ziemniakach.

Liście bazylii, czosnek,oliwę z oliwek, sok z cytryny rozdrobnić blenderem.Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polać sałatkę.

Podawać po przygotowaniu.

 

 

Młode ziemniaczki

poniedziałek, 26 maja 2014, kolorowowkuchni

Polecane wpisy

  • Zupa krem z selera i gruszki

    Luty przywitaliśmy rodzinnym spacerem nad Wartą, było pięknie, słonecznie, jedynie przyległe rozlewiska były skute cienkim lodem-takie przypomnienie że jest zim

  • Konfitura z pomarańczy

    Pomarańcza - owoc który powinien kojarzyć się ze słońcem, latem-przecież z takich krajów się wywodzi, jednak jego zapach to nic innego jak zima, jak święta, jak

  • Ciasteczka z konfiturą malinową-kocie oczka

    Ekspresowe ciasteczka, z dodatkiem marchewki, cynamonu i domowej konfitury malinowej, posypane cukrem pudrem-fajna sprawa. Przepis dostałam od koleżanki, a ta j

Komentarze
2014/05/27 08:59:52
Fajnie to wygląda :) Taki orzeźwiający obiad na lato :)
BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl