poniedziałek, 17 marca 2014

Wyborne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wyglądają tak, jak smakują. śmiało mogą konkurować z tradycyjnym żółtym serem:) Z czystym sumieniem polecam taką małą odmianę piersi z kurczaka.

Roladkidrobiowe

 

Roladki drobiowe z papryką i topionym serkiem

Składniki:

Podwójna pierś z kurczaka

2-3 trójkątne serki o dowolnym smaku

pół czerwonej papryki

2 jajka

sól, pieprz,słodka czerwona papryka, curry, zioła prowansalskie

bułka tarta

olej

 

Sposób Przygotowania:

 

1. Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem podziel na filety (wyszły mi 4 duże na roladki, i 2 mniejsze kawałki, które usmażyłam tradycyjnie.

2. Filety rozbij, najlepiej przez folię spożywczą, natrzyj przyprawami i na każdej ułóż kawałek serka i pokrojoną w paseczki paprykę, zawiń ciasno, w razie potrzeby zepnij mięso wykałaczką, (którą należy usunąć po usmażeniu mięsa)

3.Gotowe roladki zamocz w rozmąconym i lekko przyprawionym jajku, następnie w bułce tartej i obsmaż mięso ze wszystkich stron na złoty kolor.

 

SMACZNEGO !

roladki drobiowe

 

BLOG W 5 TRENDACH - Zagłosuj
Akcja: Nie kradnij zdjęć! Durszlak.pl